Info

 

FESTIVAALIALUE

Sijainti
Tuskan festivaalialue sijaitsee Suvilahden tapahtumakentällä. Yleisöporttia lähinnä oleva osoite on Parrukatu 2-4, 00540 Helsinki. Alueelle on vain yksi yleisön sisääntuloportti, jossa on useampia kaistoja. Huomioikaa, että lipunluku- ja rannekekäytännöistä johtuen jonotusajat saattavat olla perjantaina verraten pitkiä.

Aukioloajat
Pe 29.6. 13:00-01:00
La 30.6. 13:00-01:00
Su 1.7. 14:00-22:00

Jokaisen päivän viimeinen artisti lopettaa esityksensä 60 minuuttia ennen porttien sulkeutumista. Tarkat soittoaikataulut julkaistaan lähempänä festivaaliajankohtaa.

Saapuminen
Paikalle kannattaa saapua julkisilla kulkuneuvoilla: metrolla Sörnäisten asemalle tai raitiovaunulla ”Kurviin” eli Vilhonvuoreen (mm. raitiovaunut 6T ja 7). Helsingin Rautatientorilta pääsee Suvilahteen myös esim. busseilla nro. 16, 55, 78. Metro liikennöi 2 tuntia normaalia pidempään, 20 min vuoroväleillä perjantaina ja lauantaina.

Joukkoliikenteen aikataulut löytyvät osoitteesta www.hsl.fi.

Pysäköinti Helsingissä on maksullista. Festivaalialueen läheisyydessä ei ole parkkitilaa autoille.
Lähin kaupunkipyöräasema sijaitsee alueen välittömässä läheisyydessä Vilhovuorenkadulla. Omalla polkupyörällä saapuville ei valitettavasti ole varattu omaa vartioitua pyöräparkkia.

Helsingin taksin numero on 0100 0700. Kovasen taksipalveluita voi myös kysellä numerosta 0200 6060.

KARTTA

 
LIPUT

Lippuinfot LIPUT-sivulla:
http://tuska.fi/fi/liput

ESTEETTÖMYYS

Liikunta- ja näkörajoitteiset
Saattaja (1 hlö) pääsee pyörätuolilla liikkuvan tai näkövammaisen lipullisen asiakkaan mukana ilmaiseksi sisään. Saattaja ei tarvitse erillistä lippua. Isojen ulkolavojen miksaustornien läheisyydessä on pyörätuolikorokkeet. Suvilahden tapahtuma-alueesta pyritään tekemään mahdollisimman esteetön pyörätuoliasiakkaille.

MAJOITUS

Leirintä ja majoitus
Tuskassa ei ole "omia" majoitusjärjestelyjä. Helsingin majoitusvaihtoehtoja löytyy mm. TÄSTÄ LINKISTÄ.

Ainoa lähistöllä oleva leirintäalue sijaitsee Rastilassa metroaseman vieressä, liikkuminen sinne Suvilahdesta metrolla Sörnäisten tai Kalasataman asemalta on kätevää ja metromatka kestää n. 12 minuuttia. Leirintäalue on Helsingin kaupungin liikuntaviraston ylläpitämä ja siten avoinna kaikille. Alueelta voi toki lentää kesken juhlan ulos, jos onnistuu käyttäytymään liian huonosti.

TURVALLISUUS

Turvatarkastus
Järjestyksenvalvojat tekevät portilla sisääntulijoille turvatarkastuksen.

Narikka/tavaransäilytys
Festivaalialueen pääportilla on maksullinen narikka. Kertakäynnin hinta 3€ käteisellä. Säilytystilojen rajallisuuden vuoksi emme voi säilöä narikassa rinkkoja tai muita isoja laukkuja. Isot laukut voi säilöä Helsingin rautatieaseman tavarasäilytyksessä.

Kielletyt esineet, aineet ja asiat
Omien alkoholijuomien tuominen tapahtumaan on kielletty. Portilla suoritetaan laukkutarkastus. Tapahtumaan saa tuoda yhden (1) läpinäkyvän, avaamattoman muovipullon alkoholitonta juomaa tai tyhjän, läpinäkyvän, muovisen juomavesipullon per asiakas. Suurin sallittu pullokoko on 1,5 litraa. Kaikki pullot tarkistetaan portilla ja järjestyksenvalvojilla on täysi oikeus käyttää omaa harkintaansa ja kieltää epämääräisten juomapullojen viemisen festivaalialueelle.

Kaikenmoinen koristautuminen on erittäin suotavaa, kunhan otatte huomioon asusteidenne turvallisuuden. Eturivissä ryysiessänne saatatte vahingoittaa kanssajuhlijaa naularannekeellanne. Festivaalialueen portilla järjestyksenvalvojat tarkistavat ulkoasunne ja poistavat kaiken vaaralliseksi kokemansa, esimerkiksi nauloista tehdyt rannekkeet. Asustautumisessa onkin syytä ottaa käyttöön terve maalaisjärki.

Muita kiellettyjä esineitä festivaalialueella ovat (terä)aseet, lasipullot, purkit, alumiinitölkit, järjestelmäkamerat, nauhurit sekä sateenvarjot ja kaikki vaarallisiksi luokiteltavat esineet. Järjestyksenvalvojat tekevät portilla sisääntulijoille tarkastuksen näiden esineiden poissulkemiseksi.

Mikäli kuitenkin mukananne on jotain vaaralliseksi katsottavaa, festivaalialueen portilla on narikka, johon voitte tavaranne jättää.

Lemmikkieläinten tuominen alueelle on kielletty.

Avotulen teko alueella on kielletty, joten esim. kertakäyttögrillien tuominen alueelle on kielletty.

Retkituolit
Retkituolit on sallittuja festivaalialueella, sen reuna-alueilla - mutta EI esiintymislavojen edessä.

Video- ja valokuvaaminen
Taskukameralla kuvaaminen on alueella sallittua. Kaikenlaisten ammattimaisten järjestelmäkameroiden, video- ja muiden nauhurien tuonti alueelle on kuitenkin kielletty.

Tupakointi alueella
Tupakointi on kielletty esiintymislavojen välittömässä läheisyydessä, teltoissa, sekä sisätiloissa. Otathan muut huomioon tupakoidessasi.

Ensiapu & sairaanhoito
Alueella on ensiapupiste, joka on merkitty pohjakarttaan ja Tuska-appiin. Alueen ollessa kiinni ja vamman ollessa vakava kannattaa ottaa yhteyttä Terveyspalvelujen neuvontaan, puh. 09 100 23.

Lähin apteekki löytyy Sörnäisistä, osoitteesta Hämeentie 58 00500 Helsinki. Yliopiston apteekki Mannerheimintie 96:ssa Töölössä on auki 24h.

PALVELUT

Ruoka ja juoma
Alueelta löytyy ruokamyyntipisteitä moneen makuun, sekä Black Dining à la carte -ravintola (ennakkovaraukset tableonline.fi). Juomavesipisteet on merkitty alueen pohjakarttaan vaaleansinisellä pisaran kuvalla.

Appsit
Tuskan älypuhelinsovellukset nyt ladattavissa:
iOS
Android

Alepa-kontti
Alueella on Alepan konttikauppa, josta löytyy normaalihinnoin kaikki tarvittavat festivaalieväät ja -tarvikkeet.

Pullonkeräys- ja kierrätys
Alueella on festivaalin toimesta järjestetty pullonkeräys, jonka tuotto ohjataan hyväntekeväisyyteen. Alueelta löytyy jäteastioita, joten lajittelethan jätteesi, kiitos!

Löytötavarapiste
Festivaalin löytötavarapiste sijaitsee pääportilla narikan ohessa. Mikäli löydät alueelta jotain arvokkaan oloista, voit toimittaa sen löytötavarapisteeseen tai lähimmälle järjestyksenvalvojalle. Jos hukkaat jotain, käy kysymässä sitä löytötavarapisteeltä. Tapahtuman jälkeen noutamatta jääneet löytötavarat toimitetaan Pasilan poliisitalon löytötavaratoimistoon.

Nimikirjoitukset
EMP:n nimmaripiste sijaitsee päälavan vieressä. Aikataulut julkaistaan myöhemmin.

Telttasauna
Jaloviina piffaa kaikille täys-ikäisille festarikävijöille saunaelämyksen aidossa telttasaunassa – vapaa pääsy! Saunan aukioloajat:

pe 29.6. klo 14.00 - 23.00
la 30.6. klo 14.00 - 23.00
su 1.7. klo 15.00 - 20.00

Ylähylly
Ekslusiivinen fanikatsomo, jonne myydään ainoastaan 25 lippua per keikka. Ylähyllyssä palvelee oma ravintola ja tila on käytössä asiakkaille n. 20min ennen ja jälkeen keikan.
Upgrade normaali- tai VIP-lipusta Ylähyllylle keikalle kustantaa 50€/hlö alkuillan keikoilla ja pääesiintyjien aikaan 100€/hlö. Ylähylly palvelee päälavan konsertteja.
Ennakkovaraukset Tableonlinen kautta, osoitteesta:

https://www.tableonline.fi/ravintola/tuskan-ylahylly-fanikatsomo#

MAKSUTAVAT

Maksutavat
Tuskassa toimivat kaikki maksuvälineet; mobiilimaksaminen, luotto- ja debit-kortit sekä käteinen. Festivaali suosittelee käyttämään digitaalista rahaa.

KUMPPANIT

 

 

Makee appsi, eikö vain?

Tieto Customer Service Management

Naapurin hevari, jonka tunnet nimestä. Alepan festarikontista saat kaikki tuotteet arkihinnoin, ilman ”festarilisää” tai muuta kurjuutusta hyvällä tykityksellä! Kassat vetävät tuttuun tapaan corpse paintit kasvoilla, vai vetävätkö?

www.alepa.fi


Tuskan virallinen nimmaripiste. Artistien vierailuajat julkaistaan niiden vahvistuessa EMP:n sivuilla sekä Tuskan uutisvirrassa.

www.emp.fi


Koko Imperiumin metallisin media ja klassikkokeskusteluforum. Luonnollisesti mukana menossa.

www.imperiumi.net

Raskaan rockin erikoislehti ja Tuskan paras ystävä. Inferno presenteeraa kolmoslavan täydeltä herkkuja.

www.inferno.fi

Tuskan luotettu levydiileri. Ympäri maailman tunnettu levykauppias ja järjettömän kova valikoima parasta musiikkia.

www.jaansarkija.fi

Esimerkillistä ennakkolipunmyyntiä.

www.lippu.fi

Paljonkos se lennonjohtaja tai koodaaja tienasikaan kuukaudessa? Tsekkaa duunitarjonta osoitteesta:

www.monster.fi

Virallisesti Helsingin paras musaliike, Tuskan pitkäaikainen kumppani.

www.musamaailma.fi

Asenne on Rock, niin ihanan rock! Tuskan mainstagen valtias ja Suomen kirkkaasti ykkösin radiokanava!

www.radiorock.fi

Esimerkillistä lipunmyyntiä.

www.ticketmaster.fi

Esimerkillistä lipunmyyntiä.

www.tiketti.fi

Varusteleka tunnetaan armeijakaman ja ulkoiluun soveltuvien varusteiden myynnistä. Haluaisitko sinäkin pukeutua Tuskaan kuin Jone Nikula tai kuin Sabatonin hevisoturit? Varustelekasta saat Tuska-lookkisi kohdilleen!

www.varusteleka.fi

Tuskan virallinen e-tupakkikauppias ja e-tupakka lounge - powered by R-Kioski

www.r-kioski.fi
 

Bändien välissä on hyvä käydä tuplaamassa varat Feel Vegasissa! Tuskasta oikeat pokeripöydät ja muut pelit löytyvät Ravintola Lämmön tiloista.

www.feelvegas.fi

Check out Veikkauksen Checkpoint!

www.veikkaus.fi

”Jeesusteippi of travel”.
Whimillä liikut Tuskaan ja takaisin, jatkoille ja aamiaiselle. Smart travel julkisilla/kaupunkifillareilla/autolla/taksilla - tsekkaa appi ja liiku Helsingissä iisisti! 

www.whimapp.com

 

John Garcia
Dir En Grey