TUSKA 2022 TEKI KÄVIJÄENNÄTYKSEN, SUVILAHDESSA 49 000 FESTIVAALIVIERASTA

Takaisin on tultu ja rytinällä tultiinkin. Hevillä pyyhkii hyvin ja sitä on omiaan todistamaan Tuskan uusi kävijäennätys. Järjestyksessään kahdeskymmenneskolmas Tuska veti paikalle Helsingin Suvilahteen kolmen festaripäivän aikana 49 000 raskaan musiikin ystävää, joka on Tuskan historian suurin kävijämäärä. Yleisöhuippu osui lauantaille, joka loppuunmyytynä keräsi 17 500 vierasta. Perjantaina hevistä nautti 16 500 kävijää ja sunnuntaina paikalle saapui 15 000 Tuskailijaa. Kiitos teille kaikille!

Ohjelmiston osalta viikonlopun suurimpiin vetonauloihin kuuluivat ilman muuta päivien pääesiintyjät, uusmetalli-instituutiot Korn ja Deftones sekä näyttävän paluun tehnyt metalli-ikoni Mercyful Fate. Tuskan kenties valtaisimman yleisön Radio Rock Main Stagen eteen houkutteli Tuskalaisten ikisuosikki AmorphisStam1nanKreatorin ja Devin Townsendin seuratessa hyvin vanavedessä. Ukrainalainen Jinjer keräsi odotetusti viikonlopun runsaslukuisimman yleisön Tent Stagelle. Tuska Forum By HS -puheohjelmassa kuultiin mielenkintoisia keskusteluja metallikulttuurin arvojen ympäriltä.

Tuskan festivaalialuetta uudistettiin isosti lavojen ja palveluiden sijaintia muuttamalla, panostaen väljyyteen ja sujuvaan festivaalikokemukseen. Lisäksi rannekkenvaihto siirtyi kokonaisuudessaan kauppakeskus Redin tiloihin. Festivaalijohtaja Eeka Mäkynen kommentoi kulunutta festivaaliviikonloppua: 

”Oli mielettömän hienoa nähdä Tuskalaisten pääsevän jälleen kokoontumaan kaikille niin rakkaan asian äärelle. Metalliyhteisölle ja yhdessäololle on selvästi tilausta, kenties enemmän kuin koskaan aiemmin. Tuskalaiset ja festivaaliorganisaatio toimivat jälleen uskomattomassa synkassa. Tätähän pitää tehdä joka vuosi!”

Tuska on kerännyt koko kevään ajan tukea Ukrainalle Unicef-keräyksellä, johon Tuska lahjoittaa festivaalilla myydyn Tuska/Ukraina -hyväntekeväisyyspaidan tuoton 3669,35 €. Keräykseen lahjoittivat myös festivaalin kutsuvieraat ja se jatkuu 27.7. asti. 

Tuska 2023 järjestetään Suvilahdessa 30.6.-2.7.2023. Erittäin rajoitettu määrä Limited Early Crow -3pv-lippuja tulee myyntiin Tikettiin 4.7.2022 klo 9:00 hintaan 189,00€. Erä on myynnissä 48 tunnin ajan tai niin kauan kun tavaraa riittää.  

Yhteistyössä: Redi, Radio Rock, Helsingin Kaupunki.

Kuva: Joonas Brandt

Lisää uutisia