TUSKA 2024: PENDULUM LIVE JA PARKWAY DRIVE PÄÄESIINTYJIKSI – MYÖS DIMMU BORGIR, SUBURBAN TRIBE JA MUITA LISÄTTY OHJELMAAN

Helsingin Suvilahdessa 28.-30.6.2024 juhlittava Tuska-festivaali on viimeistellyt pääesiintyjäkattauksensa, kun Pendulum Live ja Parkway Drive liittyvät jo aiemmin julkaistun Bring Me The Horizonin arvokkaaseen seuraan.

Vuosituhannen alkuvuosina Australian Perthissa perustettu Pendulum on yksi maailman kirkkaimmista elektronisen musiikin tähdistä, joka on tunnettu estottomasta ja ennakkoluulottomasta genrejen yhdistelystä, aina drum & bassista vaihtoehto-rockin kautta metalliin. Pendulum on perinteisesti ollut monelle “portti” metallin ja elektronisen musiikin välillä, suuntaan ja toiseen. Pendulum Live -nimellä toimiva, live-instrumenteilla höystetty bändimuotoinen kokoonpano on siirtynyt vahvasti raskaan musiikin tielle, kuten tuore Bullet For My Valentinen kanssa julkaistu “Halo”-biisi todistaa.

Toinen nyt vahvistunut Tuskan 2024 -pääesiintyjä on Australian Byron Baysta tuleva maailman suurimpiin metalcore-nimiin kuuluva Parkway Drive. Yhtye on noussut festareiden pääesiintyjäluokkaan paitsi tietenkin nerokkaan biisimateriaalin, mutta myös uskomattoman työmoraalin ja pitkäjänteisyyden ansiosta. Parkway Driven live-esiintymiset tunnetaan suurista ja näyttävistä tuotannoista ja show-elementeistä. Tuskassa Parkway Drive nähtiin viimeksi vuonna 2018.

Tuskan ohjelmaa täydentävät myös sinfonisen black metallin synkkääkin synkempiä vesiä seilaava lippulaiva, norjalainen Dimmu Borgir, festarilavoille paluun tekevä vuosituhannen vaihteen merkittävimpiin kotimaisiin rockyhtyeisiin lukeutuva Suburban Tribe, suosittuakin suositumpi diskometallikone Turmion Kätilöt, saksalainen metalcore-akti Ghøstkid, sekä vaihtoehtoista metallia ja moderneja elektronisia elementtejä uniikisti tulkitseva kotimainen Luna Kills.

Tuska on yltänyt kahtena viime vuonna näyttävään yleisöennätykseen. Kesällä 2023 Suvilahteen kokoontui kolmen festivaalipäivän aikana peräti 63 000 metallimusiikin ystävää. Festivaali myytiin loppuun jo ennakkoon. Kesän 2024 lipunmyynti on käynnistynyt erittäin vilkkaasti.

Vahvistuneet Tuska 2024 -esiintyjät:
Pendulum Live, Bring Me The Horizon, Parkway Drive
Dimmu Borgir, Amorphis, Opeth
Bad Omens, Stam1na, Alestorm, Tarot
Sonata Arctica, Suburban Tribe, Turmion Kätilöt, Zeal & Ardor, Annisokay
Solence, Vola, Beyond The Black, Bloodred Hourglass  
Riverside, Bury Tomorrow, Warmen, Ankor
Ghøstkid, Angus McSix, Infected Rain, Make Them Suffer, Brothers Of Metal
Fixation, Rytmihäiriö, I Am The Night, Luna Kills
 
Bändien esiintymispäivät ilmoitetaan myöhemmin. Lisää artisteja julkaistaan myöhemmin.

Tsekkaa Spotifyn virallinen Tuska 2024 -playlist täältä.

Liput
Rajoitettu erä Tuska 2024 Early Crow 3pv-lippuja on saatavilla Tuskan virallisten lipunmyyntikumppaneiden verkostoissa TiketissäTicketmasterissa ja Lippu.fi:ssä vielä toistaiseksi. Muut lippukategoriat tulevat myyntiin myöhemmin.

Early Crow kolmen päivän liput alk. 229,00€

Tuskan ikäraja on 18 vuotta.

TUSKA 28.–30.6.2024
Helsinki, Suvilahti
#tuskafestival

Yhteistyössä Redi, Helsinki ja Karhu

Uutisia