BRING ME THE HORIZON

Tuska 2024 -pääesiintyjäkatraasta ensimmäisenä esitellään Englannin Sheffieldistä tuleva Bring Me The Horizon. BMTH (kuten nimi usein lyhennetään) on kiistatta eräs tämän hetken kuumimpia live-bändejä. Deathcoren parista vuonna 2004 aloittanut yhtye taipuu nykyään pikemminkin vaihtoehtometallin lipun alle elektronisine ja pop-vaikutteineen.

Bring Me The Horizon tunnetaan oman tiensä kulkijana, niin musiikillisessa kuin ulkomusiikillisessakin mielessä. Yhtye ei ole ikinä taipunut metallibändien muotteihin ja normeihin vaan pikemminkin luonut vaikutuksellaan oman tyylisuunnan ja vaikuttanut suuresti modernin metallin kehitykseen.

Bring Me The Horizonin edellinen albumi, vuoden 2019 “amo” oli jättimenestys, joka mm. Englannin albumilistan kärkipaikan siivittämänä on nostanut yhtyeen kansainväliseen suursuosioon. Bändin seuraavalta julkaisulta, syyskuussa ilmestyvältä “POST HUMAN: NeX GEn”-erikoisprojektin kakkososalta on siis lupa odottaa paljon. Huhujen mukaan levy vie mukanaan orkesterin uran alkuaikojen core-tunnelmiin.

Edellisestä Tuska-visiitistä tulee kesällä 2024 vierähtäneeksi jo vuosikymmen mutta Bring Me The Horizon on edelleen vahvasti matkalla ylöspäin.

https://www.bmthofficial.com/