Tuska 2024: Tässä ovat Tuska Expo -näytteilleasettajat

Tuskalaisia hemmotellaan toden teolla, sillä Kattilahallin Tuska Expoon rantautuu tänä vuonna poikkeuksellisen runsas valikoima näytteilleasettajia. Sysimaan ja Pakanafestareiden kanssa yhteistyössä kuratoitu kokonaisuus on syväsukellus kaikenlaisen maagisen, tummanpuhuvan, esoteerisen ja diipin äärelle, josta nouset takaisin pintaan ja festarikeikkojen pariin virkistyneenä, inspiroituneena ja ehkä hippasen häkeltyneenäkin. Tukka tai parta kuosiin laitettuna ja ammattimainen corpse paint kasvoille loihdittuna. 

Tänä vuonna myyntipisteiltä löytyy entistä enemmän taidetta kotiin vietäväksi. Tutustu esimerkiksi keraamikko-kuvittaja Evianna Esterin taideprintteihin, Herainiartin fantasiateemaisiin teoksiin, kuvataiteilija Iikka Lehtisen ainutlaatuiseen piirustustaiteeseen tai Kevin Kuparin pimeänpuoleisiin originaalimaalauksiin. 

Magiikasta ja esoteriasta kiinnostuneille on tarjolla Arcane Death Productionsin okkultistista kirjallisuutta, Noitapuodin noituus- ja shamanismiaiheisia koruja ja kummallisuuksia, Suomen Noitaopiston opetustarjontaa, Tarot by Critical Eclecticin käytännönläheisiä ja suorapuheisia tarot-tulkintoja ja life coachausta, Tarot-puodin magiatuotteita sekä tarot- ja oraakkelikortteja ja myös The Satanic Temple Finlandin merchiä. 

Tuska-henkisiä koruja ja vaatteita tarjoilevat Athanaton & Sir Roi, silinterihatuistaan ja erikoisnahkavarusteistaan tuttu Bard & Jester, uniikkeja hopeakoruja myyvä Cincin ja Nana S, käsintehtyjä hattuja, laukkuja ja koruja tarjoava Coco Lifestyle, historiasta inspiraationsa saaneita koruja myyvä Eitri Jewelry, yksilöllisiä korsetteja ja juhlapukuja valmistava Ilmatar Couture sekä jalometallikoruja myyvä MYKORU. Tuska Expossa päivystävät myös metallihenkisiä vaatteita ja koruja tuottava oululainen perheyritys Northern Tribe, Hailuodossa käsityönä valmistettavia koruja valmistava Nunnukka Design, korsetteihin ja vaihtoehtomuotiin erikoistunut Old Raven, koruja ja asusteita myyvä Phoenician Goods, taikuudesta inspiroituneita koruja valmistava SebastiansCreations, kohtalokasta mustaa vaatetusta sekä miehille että naisille myyvä Totentanz ja kotimaisena käsityönä alusvaatteita valmistava Vanadis Couture. 

Monenlaista käyttötavaraa tarjoilevat muun muassa corpse paint -aiheisia Spatanic® -tuotteita ja ihonhoitotuotteita myyvä Kaamos Co., ekologisia hamam- ja pellavapyyhkeitä esittelevä Sahrasshop, astetta rouheampia kotitonttuja ja asetelmia myyvä sekä pikakampauksia tekevä Tonttu prkl & Studio Walhalla ja raudasta kaikkea mahdollista takova Vuorenpeikon Paja. Icebreakers for Vikingsin pisteeltä voit käydä vielä hommaamassa juhliisi ultimaattisen tunnelman kohottajan – juomapelin.

Parrakkaita hemmotellaan Kalliosta ja Triplasta tutussa Beard Parkissa ja uniikeista lettikampauksista vastaa Kattilahallin parvella Braids by Jana. Parvelle asettautuu myös Ulottuvuusmatkat Oy, joka toteuttaa glitterisimmätkin corpse paint -unelmasi kasvoillesi ammattimaskeeraajien toimesta. 

Tutustu myös Metsä ry:n Hidden Secrets of Forest and Innovations of the Future -pisteeseen, joka tutkii metsän arvoa moninkertaistavia innovaatioita. Käy myös antamasi tukesi MetalHeads Against Bullying -pisteellä. 

Lue lisää näytteilleasettajien tarjonnasta täältä.

lisää uutisia