TUSKAN ALUETAIDEOHJELMA JULKI: MUKANA RAVISUTTAVAA KEHOTAIDETTA, METALLIHAI JA PALJON MUUTA!

Taiteesta päästään tämänkin vuoden Tuskassa nauttimaan muussakin kuin musiikin muodossa. Alueohjelmassa on messissä iso kattaus oivaltavaa ja vähän koettelevaakin taidetta. Mukana on muun muassa äärimmäistä kehotaidetta, veistoksia ja tietenkin arkkuja ja pääkalloja. 

Tässä tärpit Tuskan taidekierrokselle:

Nes Tiffany
Uusi kehotaiteen hahmo Nes Tiffany astuu ensimmäisen kerran lavalle Tuskassa. Nes Tiffanyn takana lymyävä taiteilija on tehnyt friikkisirkusta ja sideshowta vuodesta 2015 ja soveltaa genren elementtejä itselleen uudenlaiseen muotoon. Verta ja kehon lävistämistä sisältävä esitys on syntynyt esiintyjän kokemista kehoon kohdistuneista odotuksista. Ei herkimmille. 

Anna Pekkala
Tänä vuonna maisteriksi valmistunut kuvanveistäjä Anna Pekkala tunnetaan erilaisten materiaalien pohjalta syntyneistä hai-hahmoista. Tuskassa nähdään totta kai metallinen hai. 

Thomas Cardwell
Tutkija ja kuvataiteilija Thomas Cardwellin päräyttävät piirustukset somistavat Tuskan Black Dining -alueen seiniä. 

Ilmari Wärri
Mitäpä olisi Tuska ilman kuolemasta taidetta tekevän pöytyäläistaiteilijan arkkuja ja pääkalloja? Ilmari Wärrin Death Artist -kokonaisuuden teoksia löytyy ympäri festarialuetta.

Jussi Pakalén 
Graffitti- ja kynäruiskutaiteilija Jussi Pakalénin teokset tuovat sävyjä Tuskan tummanpuhuvuuteen.

Goodkids Ry
Tuskan pääportin maalauksista ja telttalavan tolppakoteloinneista vastaa graffittitaideryhmä Goodkids Ry. Samaisen jengin nimiin menee myös Tuskaan tuleva live-maalausseinä. 

Shadow Room Ry
Marginaalikulttuurin ja pimeän estetiikan erikoisryhmä Shadow Room Ry jeesaa Tuskaa jälleen festivaalin pystyttämisessä. Shadow Roomin veistoksia löytyy lisäksi Tuska Exposta. Veistosten materiaalina on käytetty moottoripyöriä ja röntgenkuvia.

Lisää uutisia