SUBURBAN TRIBE

Vuosituhannen vaihteen merkittävimpiin kotimaisiin rockyhtyeisiin lukeutuva Suburban Tribe tekee kauan odotetun paluun festarilavoille juhlistaakseen ”Primitive”-debyyttialbuminsa 30-vuotissyntymäpäivää.

Vuonna 1994 perustettu Suburban Tribe palaa lavoille samalla kokoonpanolla, johon se lopettaessaan jäi: Ville Tuomi (laulu), Janne Joutsenniemi (basso), Roope Sirén (kitara), Alec Hirst-Gee (rummut) sekä vuonna 2000 bändin toiseksi kitaristiksi kiinnitetty Euge Valovirta. Lavalle nousee erikoisvieraana myös bändin alkuperäisjäsen – neljällä ensimmäisellä levyllä, vuoteen 2000 asti lauluista vastannut Jouni Markkanen. Yhtyeen riveihin on kuulunut myös monista muista yhteyksistä tuttu kosketinsoittaja Emerson Burton (v. 1996–2000).

”Viime kesänä katselin Jounin kanssa, kun Ville lauloi Kyyrian keikalla… Siinä hetkessä oli jotain sanoin kuvaamatonta taikaa. Siitä suunnattomasta yhteenkuuluvuuden tunteesta ja pitkästä ystävyydestä syntyi se kipinä, josta tämä koko juttu roihahti uudestaan liekkeihin”, Janne Joutseniemi kertoo.

Energisestä lavapreesensistään tunnettu Suburban Tribe soitti vuonna 2011 kaksi loppuunmyytyä jäähyväiskeikkaa Tavastialla. 20-vuotisen uransa aikana yhtye julkaisi kahdeksan studioalbumia. Singlelohkaisuista muistetaan parhaiten hitit Frozen Ashes, Oil And Water, Silent Rain, While The World Awaits, Now And Ever After ja First Spring Day.

”Kliseisesti mutta rehellisesti sanottuna tuntuu, että aika paluulle on juuri nyt kypsä. Kaikki asiat tuntuivat loksahtelevan paikoilleen kuin itsestään, ja kun tuosta debyyttialbumistakin sattuu ensi kesänä olevan sopivasti pyöreät 30 vuotta, niin mikäs sen parempaa. Ensi kesän keikoista tulee mielettömiä, tunnen sen jo nyt luissa ja ytimissä”, täydentää Ville Tuomi.

Metallikansalle Subbareiden jäsenet ovat tuttuja muista raskasmusiikillista yhteyksistään: Janne Jousenniemi aloitti uransa legendaarisen Stonen keulilla, Ville Tuomi muistetaan Kyyrian vokalistina, Roope Sirén kepitti thrash-uranuurtaja Airdashin riveissä, Alec Hirst-Gee on esiintynyt Tuskassakin Divine Decay rässibändinsä kanssa ja kitaravirtuoosi Euge Valovirta on tunnettu mm. Godsplague, Shining ja Cyhra -yhtyeistä.

Tuskassa voidaan Subbareiden keikan aikana odottaa aikamoista tunnemyrskyä ja yhteislauluhurmosta. Suburban Tribe on ollut niin tärkeä bändin niin monelle.

https://suburbantribe.fi/