Siirry sisältöön

Kauppakeskus Redi on portti Tuskaan, ja julkiset liikenneyhteydet ovat paras tapa saapua festivaalialueelle!

Joukkoliikenteen aikataulut löytyvät osoitteesta www.hsl.fi.

Festivaalin rannekkeenvaihtopiste ja VIP-rannekkeidenvaihto sijaitsevat kauppakeskus Redin 2. kerroksessa. Rannekkeenvaihtopisteille opastetaan metro- ja bussilaitureilta kartoin, diginäytöin ja kuulutuksin. Lisäksi Tuskan ja Redin henkilökunta palvelee ja opastaa festivaalivieraita. Tunnistat oppaat Redi-paidasta. Pyydä siis rohkeasti apua. Liikuntarajoitteiset henkilöt vaihtavat rannekkeensa lipputyypistä riippumatta VIP-rannekkeenvaihtopisteellä Redissä.

Metro

Metro pysähtyy Kalasatamassa ja metrolaituri sijaitsee Redin 3. kerroksessa. Laiturilta pääsee Redin 2. kerroksessa sijaitseviin rannekkeenvaihto- ja VIP-rannekkeenvaihtopisteisiin rullaportaita pitkin tai hissillä.

Bussi

Redin läheisyydessä on 6 bussipysäkkiä.

Laituri 1: Itäväylä (3.krs, Hissi A)

Laituri 2: Itäväylä (3krs. Hissi C)

Laiturit 3–4: Hermannin rantatie, Katutaso (Hissi C, D ja B 2. kerrokseen)

Laiturit 5–6: Työpajankatu, Katutaso (Hissi C, D ja B 2. kerrokseen)

Auto tai muu ajoneuvo

Mikäli Tuskaan on tarpeen saapua omalla ajoneuvolla, löytyy parkkitilaa Kauppakeskus Redin parkkihallista. Redi-parkkiin on kolme sisäänajoreittiä: Sörnäisten rantatie, Hermannin rantatie ja Työpajankatu.

Huomaathan, että pysäköinti Helsingissä on maksullista.

Pysäköinti Redissä maksaa Tuska-rannekkeella 5€ / vuorokausi. Redin pysäköintiedun saat joko Tuskan rannekkeenvaihtopisteeltä tai Redin omasta infopisteestä. Redin oma infopiste palvelee katutasossa, Hermannin rantatien sisäänkäynnin läheisyydessä.

Parkkihallin kerrokset K5 ja K6 palvelevat asiakkaita ympäri vuorokauden, joten tarkastathan mihin kerrokseen ajoneuvon jätät. Parkkihallista pääsee rannekkeenvaihtopisteille sekä VIP-rannekkeenvaihtoon helpoiten hissillä. Hissit A, E ja F palvelevat asiakkaita klo 22:30 jälkeen.

 Palvelut Redissä

Kauppakeskus Redin palvelut ovat hyvin saavutettavissa, kaipasitpa sitten apteekkia tai päivittäistavarakauppaa. Redistä löytyy hyvät WC:t ja vesipisteet sekä esteettömät WC:t.

Liikuntarajoitteiset henkilöt ja erityisryhmät tarvitsevat normaalin festivaalilipun. Yksi avustaja pääsee lipullisen, avustajaan oikeutetun asiakkaan mukana ilmaiseksi sisään.

Avustaja ei tarvitse erillistä lippua, eikä avustajan tarvitse olla sama henkilö jokaisena festivaalipäivänä. Avustaja ei saa omaa ranneketta, vaan avustaja ja avustettava liikkuvat festivaalialueella yhdessä.

Suosittelemme ottamaan mukaan EU:n Vammaiskortin, Ystäväkortin tai Näkövammaiskortin. Kortti sujuvoittaa asiointia portilla, mutta se ei ole edellytys asiakkaan ja avustajan sisäänpääsylle. Avustajaohje koskee myös tulkkeja.

Maan pinta on festivaalialueella monimuotoista. Vaikka alue on pääosin esteetön, saattaa keskeisellä kulkureitillä tulla vastaan portaikko tai haastavakulkuisempi paikka. Festivaalialue on suunniteltu siten, että jokaisen lavan katselualueelle ja eri festivaalipalveluille löytyy myös esteetön reittivaihtoehto. Esteettömät reitit on esitetty kartassa pyörätuolisymbolilla. Lisäksi esteettömät reitit on opastettu paikan päällä.

Festivaalialueen kulkuväylät ovat leveät ja väylien pinta on pääosin soraa tai asfalttia. Muutoin festivaalin katselu- ja oleskelualueet ovat maapohjaltaan soraa tai asfalttia – sekä vähäisissä määrin nurmea.

Sähköpyörätuolin lataus onnistuu Heavy Drinker’s Cornerissa, Cirko-rakennuksessa.

Rakennuksessa työskentelevä henkilökunta osaa auttaa tarvittaessa.

 

Suurten ulkoilmalavojen miksaustornien läheisyydessä on pyörätuolikorokkeet. Myös telttalavan miksauskopin vierestä löytyy koroke. Lisäksi jokaisella suurella lavalla on sivu-screenit, jotka helpottavat esityksen seuraamista.

Tiivistämö-rakennuksen Tuska KVLT Stage by Inferno -saliin saavutaan kiinteää ramppia pitkin. Esteetön WC sijaitsee pääsisäänkäynnin vieressä.

Kattilahalli-rakennuksessa sijaitsevaan Tuska Expoon ja Sideshow -ohjelman äärelle on esteetön kulku. Kattilahallin esteetön WC löytyy pääovien läheisyydestä.

Käytössämme ei ole induktiosilmukkaa.

Huomaathan, että esityksissä saatetaan käyttää erikoistehosteita, kuten pyrotekniikkaa tai savua. Lisäksi esityksissä saattaa olla voimakkaita ja vilkkuvia valoja. Äänen taso lavojen läheisyydessä on suhteellisen kova. Karhu Main Stagen läheisyydestä voi ostaa korvatulppia kuulon suojaamiseksi tarvittaessa.

Istuma- ja levähdyspaikkoja löytyy festivaalialueelta runsaasti. Suurimmat levähdyspaikat sijaitsevat ruokailualueiden yhteydessä.

Varjoisia istumapaikkoja on avaralla festivaalialueella rajallisesti, joten muistathan suojata itsesi auringolta helteisinä päivinä.

Festivaalin jokainen WC-alue on varustettu esteettömällä WC:llä. WC-alueet ovat pääosin unisex-alueita ja alueet on merkitty festivaalikarttaan.

Esteettömät WC:t on tarkoitettu vain liikuntarajoitteisten, apuvälineitä käyttävien tai muutoin esteettömiä vessoja tarvitsevien henkilöiden, kuten Vessapassin haltioiden käyttöön.

Vessapassi on käytössä tapahtumassamme!

Haluamme edistää tapahtumamme saavutettavuutta huomioimalla Vessapassia käyttävät henkilöt tapahtumassamme.

Jokaisella Tuskan wc-alueella tulee olemaan esteetön toiletti, joka on varattu myös Vessapassillisten festivaalivieraidemme käyttöön. Kaikki esteettömät toiletit tullaan varustamaan Vessapassi-tunnuksella.

Toivomme, että tapahtumamme vierailijat huomioivat Vessapassia käyttävät henkilöt, päästämällä heidät esimerkiksi vessajonon kärkeen. Kortin haltijalla on terveydellinen syy, joka vaatii välitöntä WC:n käyttöä. Vessapassi voi olla yhdistyksen jäsenkortin takana tai kännykässä mobiiliversiona.

Lisätietoa Vessapassista ja mukana olevista yhdistyksistä löydät osoitteesta www.vessapassi.fi

#vessapassi

Kaikille Tuska-vieraille järjestetään yhdenvertainen avun ja tuen saanti tapahtuma-alueella. Festivaalillamme päivystää kaksi yhdenvertaisuus- ja häirintäyhteyshenkilöä. Mikäli tarvitset apua tai kaipaat lisäohjeita, otathan rohkeasti yhteyttä. Yhteyden saat joko Tuska-applikaation kautta, soittamalla, tekstiviestitse tai lähettämällä sähköpostia.

Tellervo Kraft & Jenni Lehtinen

+358 40 445 8457

harassment@tuska.fi

Tuska festivaalin yhdenvertaisuus- ja häirintäyhteyshenkilöt päivystävät paikan päällä koko festivaalin aukioloajan:

Pe 28.6.2024 klo 14:00 – 01:00

La 29.6.2024 klo 13:00 – 01:00

Su 30.6.2024 klo 14:00 – 00:00