Siirry sisältöön

Emme hyväksy minkäänlaista syrjintää, häirintää tai toisiin kohdistuvaa epäasiallista kohtelua –
Tuskassa jokainen on vastuussa omasta käytöksestään!

– Puutu jos näet tai koet syrjintää, häirintää tai epäasiallista kohtelua
– Käänny tarvittaessa matalalla kynnyksellä henkilökunnan puoleen ja pyydä apua.
– Ethän tee oletuksia, vaan kommunikoi, kysy ja varmista.
– Toisen koskettamiseen kysytään aina lupa.
– Kunnioitathan toisten rajoja, toiveita ja omaa tahtoa kun olet ensin varmistanut mikä on ok ja mikä ei.
– Hyväntahtoisuus ja huolenpito on sallittua, jopa toivottavaa.
– Pidetään ilmapiiri avoimena ja yhteisöllisenä.
– Kaikilla on oikeus olla Tuska festivaalilla rohkeasti omana itsenään – ole sinäkin!

 

Järjestyksenvalvojat tekevät portilla sisääntulijoille turvatarkastuksen, johon sisältyy myös ohjeistusten mukainen kehollinen tarkastus sensitiivisyys huomioiden. Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta, varaudu todistamaan henkilöllisyytesi portilla.

Festivaalialueen pääportilla, turvatarkastuksen jälkeen on maksullinen narikka. Kertakäynnin hinta on 3,50€. Säilytystilojen rajallisuuden vuoksi emme voi säilöä narikassa rinkkoja tai muita isoja laukkuja. Isot laukut voi säilöä Helsingin rautatieaseman tavarasäilytyksessä.

Tuska festivaalilla on käytössä häirintäyhteyshenkilön palvelut mahdollisten häirintätilanteiden varalle. Häirintäyhteyshenkilölle voi tehdä myös pelkän häirintäilmoituksen tapahtuneesta, mikä on kohdistunut joko toiseen henkilöön tai ilmoittajaan itseensä. Kaikkien häirintäilmoitusten avulla tapahtumaturvallisuutta voidaan jatkossa kehittää entistäkin paremmin tarvetta vastaavaksi. Häirintäilmoituksen voi tehdä tapahtumassa työssä oleva, festivaalivieras tai esiintyjäkin. Halutessasi voit saada myös keskusteluapua, sekä ohjausta mahdollisten hankalien tilanteiden selvittämiseen.

Tavoitteena on tarjota mahdollisimman turvallinen tila tapahtuman vieraille, työntekijöille ja esiintyjille. Tapahtuman työntekijät ohjeistetaan toimimaan häirintätilanteiden varalle, mutta vastuu omasta käytöksestä on ensisijaisesti meillä kaikilla itsellämme. Omalla toiminnallamme ja asenteillamme voimme vaikuttaa ja rakentaa yhdenvertaisempaa, toista kunnioittavaa ja avointa, keskustelevaa ilmapiiriä ympärillemme. Tuska festivaalilla kaikilla on oikeus tuntea olonsa turvalliseksi ilman pelkoa minkäänlaisesta syrjinnästä, häirinnästä, seksuaalisesta tai verbaalisesta ahdistelusta.
Fyysinen- ja psyykkinen koskemattomuus on meidän kaikkien oikeus!

Häirintäyhteyshenkilöön voit tarvittaessa olla yhteydessä puhelimitse tapahtumapäivinä, tarkat ajat TBA

Häirintäyhteyshenkilöllä on salassapitovelvollisuus ja hän toimii puolueettomana tukijana. Hän voi auttaa tilanteiden selvittelyssä, sekä ohjata tarvittaessa saamaan apua sopivan palvelun piiriin.

Tälle sivulle tulee lisää ja tarkempaa tietoa häirintäyhteyshenkilöstä lähempänä festivaalia.

Tapahtumaturvallisuudesta huolehtii suuri joukko alan ammattilaisia järjestyksenvalvojista häirintäyhteyshenkilöön, joiden lisäksi alueella on tapahtuman aikana myös poliisi- ja pelastusviranomaisia. Järjestyksenvalvojat tunnistaa alueella keltaisista tai oransseista liiveistä. Olethan heihin yhteydessä mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Omien alkoholijuomien tuominen tapahtumaan on kielletty. Portilla suoritetaan laukkutarkastus. Tapahtumaan saa tuoda yhden (1) tyhjän, muovisen juomapullon per asiakas. Suurin sallittu pullokoko on 1,5 litraa. Kaikki pullot tarkistetaan portilla ja järjestyksenvalvojilla on täysi oikeus käyttää omaa harkintaansa ja kieltää epämääräisten juomapullojen viemisen festivaalialueelle. Myös juomasarvet ovat sallittuja.

Kaikenmoinen koristautuminen on erittäin suotavaa, kunhan otatte huomioon asusteidenne turvallisuuden. Eturivissä ryysiessänne saatatte vahingoittaa kanssajuhlijaa naularannekeellanne. Festivaalialueen portilla järjestyksenvalvojat tarkistavat ulkoasunne ja poistavat kaiken vaaralliseksi kokemansa, esimerkiksi nauloista tehdyt rannekkeet. Asustautumisessa onkin syytä ottaa käyttöön terve maalaisjärki.

Muita kiellettyjä esineitä festivaalialueella ovat (terä)aseet, lasipullot, purkit, alumiinitölkit, järjestelmäkamerat, nauhurit, selfiekepit sekä sateenvarjot ja kaikki vaarallisiksi luokiteltavat esineet. Järjestyksenvalvojat tekevät portilla sisääntulijoille tarkastuksen näiden esineiden poissulkemiseksi.

Mikäli kuitenkin mukananne on jotain vaaralliseksi katsottavaa, festivaalialueen portilla on narikka, johon voitte tavaranne jättää.

Lemmikkieläinten tuominen alueelle on kielletty.

Avotulen teko alueella on kielletty, joten esim. kertakäyttögrillien tuominen alueelle on kielletty.

Retkituolit
Retkituolit on sallittuja festivaalialueella, sen reuna-alueilla – mutta ei esiintymislavojen edessä.

 

Tuskassa noudatetaan viranomaisten asettamia rajoituksia äänenpaineen suhteen. Huolehdithan kuulosi suojaamisesta.

 

Taskukameralla kuvaaminen on alueella sallittua. Kaikenlaisten ammattimaisten järjestelmäkameroiden, video- ja muiden nauhurien tuonti alueelle on kuitenkin kielletty.

 

Tupakointi on kielletty esiintymislavojen välittömässä läheisyydessä, teltoissa, katoksissa, sisätiloissa sekä jonotusalueilla. Otathan muut huomioon tupakoidessasi.

 

Alueella on kaksi ensiapupistettä. Alueen ollessa kiinni ja vamman ollessa vakava kannattaa ottaa yhteyttä Päivystysavun numeroon 116 117.

Lähin apteekki löytyy REDIstä. Yliopiston apteekki Mannerheimintie 96:ssa Töölössä on auki 24h.

Tuska Festivaali kantaa Tapahtumateollisuuden Check! -merkkiä. Check! on turvallisen tapahtuman tunnus. Lisätietoa aiheesta https://www.tapahtumateollisuus.fi/.