Siirry sisältöön

Tuska Festivaalin tavoitteena on tarjota mahdollisimman turvallinen tila tapahtuman asiakkaille, esiintyjille, työntekijöille ja KVLT – jäsenilleen. Kaikilla on oikeus tuntea itsensä tervetulleeksi ja olonsa turvalliseksi ilman pelkoa minkäänlaisesta syrjinnästä, häirinnästä, seksuaalisesta tai verbaalisesta ahdistelusta – fyysinen ja psyykkinen koskemattomuus on meidän kaikkien oikeus!

  • Tuskassa jokainen on vastuussa omasta käytöksestään!
  • Puutu jos näet tai koet syrjintää, häirintää tai epäasiallista kohtelua.
  • Käänny tarvittaessa matalalla kynnyksellä henkilökunnan puoleen ja pyydä apua.
  • Ethän tee oletuksia, vaan kommunikoi, kysy ja varmista.
  • Toisen koskettamiseen kysytään aina lupa.
  • Kunnioitathan toisten rajoja, toiveita ja omaa tahtoa kun olet ensin varmistanut mikä on ok ja mikä ei.
  • Hyväntahtoisuus ja huolenpito on sallittua, jopa toivottavaa.
  • Pidetään ilmapiiri avoimena ja yhteisöllisenä.
  • Kaikilla on oikeus olla Tuska festivaalilla rohkeasti omana itsenään – ole sinäkin!

Kaikille Tuska-vieraille järjestetään yhdenvertainen avun ja tuen saanti tapahtuma-alueella. Tuska festivaalin yhdenvertaisuus- ja häirintäyhteyshenkilöt päivystävät paikan päällä koko festivaalin aukioloajan. Voit ottaa heihin yhteyttä joko Tuska-applikaation kautta, soittamalla, tekstiviestitse tai lähettämällä sähköpostia.
Tellervo Kraft & Jenni Lehtinen
+358 40 445 8457

Pe 28.6.2024 klo 14:00 – 01:00

La 29.6.2024 klo 13:00 – 01:00

Su 30.6.2024 klo 14:00 – 00:00

Lisäksi häirintäilmoituksen voi tehdä ympäri vuorokauden Pe 28.6.2024 – Su 14.7.2024 välisenä aikana Tuska-applikaation kautta tai sähköpostitse. Halutessasi sinulle vastataan viimeistään vuorokauden kuluessa ja mahdollisen soittopyynnön jättäessäsi sinulle soitetaan yhteisesti sovittuna aikana takaisin. Nämä ilmoitukset käsittelee ja niihin vastaa Tuska festivaalin yhdenvertaisuusvastaava. Kenelläkään muulla henkilöllä ei ole pääsyä ilmoitusten lukuun. Yhdenvertaisuusvastaavalla on täysi salassapitovelvoite.

Tuska festivaalilla jokainen on vastuussa omasta käytöksestään ja odotamme myös festivaalivieraidemme käyttäytyvän muita kunnioittaen. Fyysinen, psyykkinen, sosiaalinen ja henkinen turvallisuuden tunne kuuluu meidän kaikkien perusoikeuksiin ja näillä siis mennään!

Mikäli kuitenkin koet festivaalin aikana syrjintää, häirintää tai epäasiallista kohtelua, ole yhteydessä tapahtumamme yhdenvertaisuus- ja häirintäyhteyshenkilöihin.

Heidän kanssaan voit keskustella luottamuksella tapahtuneesta ja saada puolueetonta tukea.

He voivat auttaa tilanteiden selvittelyssä ja ohjeistaa sinua mahdollisissa jatkotoimenpiteissä.

Tuska festivaalin yhdenvertaisuus- ja häirintäyhteyshenkilöt ovat sosiaali- ja terveysalan ammattihenkilöitä, joilla on valmiudet tarjota henkistä ensiapua haastavissakin tilanteissa.

Koko henkilöstö ohjeistetaan toimimaan mahdollisissa häirintätilanteissa ja tarvittaessa ratkomme niitä yhdessä moniammatillisesti.

Voit tehdä myös pelkän häirintäilmoituksen tapahtuneesta, mikä on kohdistunut joko toiseen henkilöön tai ilmoittajaan itseensä. Ilmoituksen voi tehdä tapahtumassa työssä oleva, festivaalivieras tai esiintyjäkin.

Kaikkien häirintäilmoitusten ja palautteiden avulla tapahtumaturvallisuutta voidaan kehittää entistäkin paremmin tarvetta vastaavaksi ja pyrimme panostamaan etenkin häirintätilanteiden ennaltaehkäisyyn.

Me kaikki voimme omalla toiminnallamme ja asenteillamme vaikuttaa ja rakentaa yhdenvertaisempaa, toista kunnioittavaa ja avointa, keskustelevaa ilmapiiriä ympärillemme.

Turvallista ja mahtavaa Tuska festivaalia 2024!

Järjestyksenvalvojat tekevät portilla sisääntulijoille turvatarkastuksen, johon sisältyy myös ohjeistusten mukainen kehollinen tarkastus sensitiivisyys huomioiden. Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta, varaudu todistamaan henkilöllisyytesi portilla.

Festivaalialueen pääportilla, turvatarkastuksen jälkeen on maksullinen narikka. Kertakäynnin hinta on 3,50€. Säilytystilojen rajallisuuden vuoksi emme voi säilöä narikassa rinkkoja tai muita isoja laukkuja. Isot laukut voi säilöä Helsingin rautatieaseman tavarasäilytyksessä.

Tapahtumaturvallisuudesta huolehtii suuri joukko alan ammattilaisia, joiden lisäksi alueella on tapahtuman aikana myös poliisi- ja pelastusviranomaisia. Järjestyksenvalvojat tunnistaa alueella keltaisista tai oransseista liiveistä. Olethan heihin yhteydessä mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Omien alkoholijuomien tuominen tapahtumaan on kielletty. Portilla suoritetaan laukkutarkastus.

Tapahtumaan saa tuoda yhden (1) tyhjän, max. 1,5 litran juomapullon tai avaamattoman max. 0,5 litran alkoholittoman muovipullon per asiakas.

Esim. alumiiniset vesipullot, kenttäpullot, termospullot ja juomasarvet ovat tyhjänä sallittuja.

Kaikki pullot tarkistetaan portilla ja järjestyksenvalvojilla on täysi oikeus käyttää omaa harkintaansa ja kieltää epämääräisten ja sopimattomien juomapullojen viemisen festivaalialueelle.

Huomioithan, että Karhu Main Stagen edustan pitti-alueelle alkoholijuomien sekä kaikkien pullojen tuominen on kielletty turvallisuussyistä.

Kaikenmoinen koristautuminen on erittäin suotavaa, kunhan otatte huomioon asusteidenne turvallisuuden. Eturivissä ryysiessänne saatatte vahingoittaa kanssajuhlijaa naularannekeellanne. Festivaalialueen portilla järjestyksenvalvojat tarkistavat ulkoasunne ja poistavat kaiken vaaralliseksi kokemansa, esimerkiksi nauloista tehdyt rannekkeet. Asustautumisessa onkin syytä ottaa käyttöön terve maalaisjärki.

Muita kiellettyjä esineitä festivaalialueella ovat (terä)aseet, lasipullot, purkit, alumiinitölkit, järjestelmäkamerat, nauhurit, selfiekepit sekä sateenvarjot ja kaikki vaarallisiksi luokiteltavat esineet. Järjestyksenvalvojat tekevät portilla sisääntulijoille tarkastuksen näiden esineiden poissulkemiseksi.

Mikäli kuitenkin mukananne on jotain vaaralliseksi katsottavaa, festivaalialueen portilla on narikka, johon voitte tavaranne jättää.

Lemmikkieläinten tuominen alueelle on kielletty.

Avotulen teko alueella on kielletty, joten esim. kertakäyttögrillien tuominen alueelle on kielletty.

Retkituolit
Retkituolit on sallittuja festivaalialueella, sen reuna-alueilla – mutta ei esiintymislavojen edessä.

 

Tuskassa noudatetaan viranomaisten asettamia rajoituksia äänenpaineen suhteen. Huolehdithan kuulosi suojaamisesta.

 

Taskukameralla kuvaaminen on alueella sallittua. Kaikenlaisten ammattimaisten järjestelmäkameroiden, video- ja muiden nauhurien tuonti alueelle on kuitenkin kielletty.

 

Tupakointi on kielletty esiintymislavojen välittömässä läheisyydessä, teltoissa, katoksissa, sisätiloissa sekä jonotusalueilla. Otathan muut huomioon tupakoidessasi.

 

Alueella on kaksi ensiapupistettä. Alueen ollessa kiinni ja vamman ollessa vakava kannattaa ottaa yhteyttä Päivystysavun numeroon 116 117 tai yleiseen hätänumeroon 112.

Lähin apteekki löytyy REDIstä. Yliopiston apteekki Mannerheimintie 96:ssa Töölössä on auki 24h.

Tuska Festivaali kantaa Tapahtumateollisuuden Check! -merkkiä. Check! on turvallisen tapahtuman tunnus. Lisätietoa aiheesta https://www.tapahtumateollisuus.fi/.