Siirry sisältöön

Tuskan vastuullisuus tarkoittaa konkreettista toimintaa jokaisessa kestävän kehityksen kolmesta kulmasta: sosiaalinen vastuu, ympäristövastuu ja taloudellinen vastuu. Kehittämällä tätä kolminaisuutta tasapainoisesti edesautamme muutosta kohti parempaa.

Lyhyesti:
    •    Tuska on heimo, johon on turvallista kuulua. Riehuminen, huutaminen ja nautinto ovat jokaisen tuskalaisen perusoikeuksia. Tuska-heimossa toimitaan kuitenkin muita kunnioittaen sekä tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja erilaisuutta ylistäen. 
    •    Festivaalituotannolle on keskeistä tapahtuman ympäristövaikutusten pienentäminen sekä ympäristövastuullisuuden ja -tietoisuuden edistäminen yhteistyössä kumppaneiden, palvelutuottajien, alihankkijoiden sekä yleisön kanssa. Teemme jatkuvasti töitä kestävämpien ratkaisujen eteen ja kompensoimme sen, mitä emme heti voi muuttaa parempaan.
    •    Tuska työllistää vuoden aikana välillisesti jopa noin tuhat henkilöä. Festivaaliviikonlopun taloudelliset kerrannaisvaikutukset ovat merkittävät monille aloille ja toimijoille.
    •    Tuskan rihmasto ulottuu yhteiskunnan kulisseihin aina alueellisesta asukasyhteistyöstä sosiaalisen osallisuuden kasvattamiseen ja vähävaraisten perheiden tukemiseen. 

Lue tarkemmin Tuskan vastuullisuudesta.

Näin toimit Tuska-festarialueella vastuullisesti:

    1.    Saavu Tuskaan julkisilla kulkuneuvoilla.
    2.    Vältä ruoka- ja juomahävikkiä.
    3.    Kierrätä tehokkaasti: laita roskat joko bio- tai sekajätteisiin.
    4.    Palauta pantilliset tölkit niiden keräyspisteisiin.
    5.    Hyödynnä tapahtuma-alueen hanavesipisteitä.
    6.    Tule sellaisena kuin olet, mutta sikailemaan ei tarvitse tulla. Jos havaitset asiatonta käytöstä, ole yhteydessä järjestyksenvalvojiin tai häirintäyhteyshenkilöömme.