tietopaketti Tuska-festivaalin järjestelyistä

Ohjelma ja aikataulut

Festivaalialue on auki perjantaina 28.6. klo 14–01, lauantaina 27.6. klo 13–01 ja sunnuntaina 30.6. klo 14–00. Jokaisen päivän viimeinen artisti lopettaa esityksensä noin tuntia ennen porttien sulkeutumista.

Esiintyjien päiväkohtaiset soittoajat löytyvät täältä. Kätevintä on ladata Tuska-sovellus, jossa voi rakentaa oman festariaikataulun muistutuksineen päivineen. 

Saapuminen ja poistuminen

Yleisöportti sijaitsee lähellä Kauppakeskus Rediä, Koksikadun ja Leonkadun risteyksen tuntumassa. 

Suosittelemme saapumaan paikalle julkisilla kulkuvälineillä, esimerkiksi metrolla Kalasataman metroasemalle. Metroliikenne kulkee perjantai- ja lauantaiyönä kaksi tuntia normaalia pidempään. Kannattaa kuitenkin varata liikkumiseen aikaa ja ottaa huomioon, että esimerkiksi Rautatientorin metroasema on parhaillaan suljettuna. Kalasatamaan on myös useita bussiyhteyksiä. 

Rannekkeenvaihto 

Tuskaan odotetaan tänä vuonna yli 60 tuhatta kävijää. Ruuhkien välttämiseksi suosittelemme vaihtamaan liput rannekkeisiin jo festivaalia edeltävinä päivinä, mikäli mahdollista. Ennakkorannekkeenvaihto avataan jo huomenna tiistaina.  

Kaikki liput vaihdetaan rannekkeisiin. Jokainen lippu tulee vaihtaa rannekkeeseen henkilökohtaisesti. Rannekkeenvaihto tapahtuu Tuska Check In -pisteessä, kauppakeskus Redin 2. kerroksessa. Tuska Check Iniin kulkee opastettu reitti Kalasataman metroaseman laitureiden Redin puoleisten liukuportaiden luota.

Liput ja ikäraja

Lipunmyynti on ollut ennätyksellisen vilkasta ja VIP-liput on myyty jo loppuun. Muita lipputyyppejä on vielä saatavilla ja ne ovat myynnissä Tuskan virallisten lipunmyyntikumppanien verkostoissa Tiketissä, Ticketmasterissa ja Lippu.fi:ssä. 

Tuskan ikäraja on 18 vuotta. Sunnuntaina 30.6. klo 14–18 vietetään Pikku-Tuskaa, jolloin lapset (0-12v) ovat tervetulleita Tuskan festivaalialueelle lipullisen aikuisen mukana. Emme suosittele aivan pienten lasten tuomista festivaalialueelle. 

Turvallisuus ja esteettömyys

Festivaalialueen sisääntuloporteilla tehdään rannekkeentarkastuksen yhteydessä turvatarkastus. Täältä löytyy lisätietoa siitä, mitä alueelle saa tuoda ja mitä ei. Tavaroita voi myös jättää säilytykseen narikkaan. 

Tuskassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Alueella työskentelee iso joukko tapahtumaturvallisuuden ammattilaisia, joiden puoleen kannattaa kääntyä mahdollisissa ongelmatilanteissa. Myös yhdenvertaisuus- ja häirintäyhteyshenkilöt päivystävät paikan päällä koko festivaalin ajan. Esteettömyydestä ja saavutettavuudesta löytyy lisätietoa Tuskan sivuilta

Tuska Expo ja Tuska Sideshow

Tuska tarjoaa keikkojen lisäksi paljon muutakin ohjelmaa. Kattilahallin Tuska Expoon asettautuu tänä vuonna poikkeuksellisen runsas valikoima näytteilleasettajia. Sysimaan ja Pakanafestareiden kanssa yhteistyössä kuratoidussa tummanpuhuvassa kokonaisuudessa on mukana monipuolisten koru-, vaate- ja käyttötavaramyyntipisteiden lisäksi esimerkiksi yhdistyksiä, parturi- ja kampauspalveluita, taidetta ja kirjallisuutta. Expo pitää sisällään myös vaikuttavan body art -kokonaisuuden, jossa on tatuointi- ja lävistyspalveluiden ohella hengästyttävää sideshow-ohjelmaa, kuten koukkususpensio- ja köysisidontanäytöksiä. 

Osana Tuskan sideshow-ohjelmaa koetaan myös koreografi Nina Mamian interaktiivinen ihmis-installaatio, mummojen hattaraisista hiuksista nimensä saanut Hahtuva. Performanssi- ja nykytanssiteoksen mummo-oletetut kutsuvat festarikansaa mukaansa erilaisiin rituaaleihin ja performansseihin, kutoen vuorovaikutteisen ja immersiivisen elämyksen kokijoilleen. 

Lisätietoja ja aikataulut löytyvät Tuska Expo– ja Tuska Sideshow -sivuilta

Tuska Forum by Bleeding Metal 

Suositun Bleeding Metal -podcastin Kiki jututtaa Tuska Forum -puheohjelmassa kiinnostavia artistivieraita ja muita metalliskenen vaikuttajia. Tämän vuoden puheohjelman teemana on metallimusiikin liiketoiminta. Keskustelut pidetään englanniksi. Ajantasainen ohjelma ja aikataulu löytyy Tuska Forum -sivuilta.

Ruoka ja juoma

Tuskan ruokamaailma laajenee entisestään, kun Open Air II Stagen viereen avautuu iso ja viihtyisä ruokaterassi, jossa on runsaasti katettua ruokailutilaa. Lisäksi edellisiltä vuosilta tutuksi tullut ruokapiha Karhu Main Stagen ja Kattilahallin välimaastossa laajenee Suvilahden ikonisten kaasukellojen ympärille, joten ruokaa on enemmän ja paremmilla sijainneilla. 

Myös ruokavalikoimaan on panostettu huolella. Menulta löytyy muun muassa burgereita, pizzaa, tacoja kuin BBQ:takin. Kasvissyöjät, vegaanit ja gluteenittomat on huomioitu. Festivaalialueella käytettävät ruokailuvälineet ja lautaset ovat biohajoavia.

Myös juomatarjontaa on uudistettu ja luvassa on monipuolinen kattaus sekä alkoholipitoisia että alkoholittomia virvokkeita. Juomatölkit, viinikarahvit ja kovamuoviset viinilasit palautetaan anniskelupisteille panttia vastaan. 

Festivaalialueen kartta

Festivaalialueen suunnitteluun on tehty monenlaisia päivityksiä. Alueen kartta löytyy Tuskan sivuilta.

Maksuvälineet

Maksuvälineinä toimivat luotto- ja debit-kortit sekä mobiilimaksaminen. Tuska on käteisetön festivaali tänäkin vuonna.

Alueen liikennejärjestelyt

Kalasataman alueen liikennejärjestelyihin tulee jonkin verran muutoksia festivaalialueen pystytyksen, Tuska-viikonlopun ja alueen purun ajaksi. Alueen asukkaita ja muita käyttäjiä pyydetään huomioimaan mahdolliset reittimuutokset ja varaamaan tavallista enemmän aikaa Kalasataman alueella liikkumiseen. Lähistön asukkaille on tiedotettu muutoksista suorapostituksena koteihin ja alueella on myös selkeät kyltitykset.

Häät Karhu Kappelissa

Festivaalin pääyhteistyökumppani Karhun Tuskassa järjestämien häiden vihkipariksi haki keväällä lähes kolmekymmentä pariskuntaa. Hääpariksi valittiin hämeenkyröläiset Minna Lohikoski ja Lasse Kosonen, jotka vihitään ainutlaatuisessa seremoniassa festivaalialueen Karhu Kappelissa Tuskan avauspäivänä 28.6. 

lisää uutisia