Siirry sisältöön

Metro vie ja tuo Tuskaan

HSL jatkaa Tuska-festivaalin aikana perjantain ja lauantain 28.-29.6. jälkeisten öiden metroliikennettä kahdella tunnilla Helsingin keskustan, Kalasataman ja Itä-Helsingin Vuosaaren välillä.  Sunnuntain 30.6. jälkeisenä yönä metroliikenne kulkee noin tunnin tavallista pidempään.

Metro on helppo valinta kulkemiseen festivaalialueelle ja takaisin Helsingin keskustaan, sillä Tuskan festivaalialue Suvilahti sijaitsee Kalasataman metroaseman vieressä. Pääset suoraan metroasemalta myös rannekkeiden vaihtopisteelle kauppakeskus REDI:in. Löydät reittisi perille HSL:n Reittioppaan avulla (tästä!)

Metroliikenteessä on Tuskan aikana poikkeuksia keskustassa ja Itä-Helsingissä. Keskustan Rautatientorin metroasemalle ei ole kesällä metroliikennettä. Helsingin keskustassa metron pääteasemana on Helsingin yliopiston metroasema, joka sijaitsee päärautatieaseman ja Rautatientorin vieressä Kaisaniemenkadulla. Kalasatamassa metro on kesällä käytössä normaalisti.

Voit hypätä Tuskaan mennessäsi Helsingin yliopiston metroasemalta mihin tahansa metroon, sillä kaikki asemalta lähtevät metrot pysähtyvät myös Kalasatamassa. Metro kulkee päivällä Helsingin keskustan, Kalasataman ja Itäkeskuksen välillä viiden minuutin välein.

Lisätietoja kesän metroliikenteen poikkeuksista sivulta hsl.fi/metro2024

Yön viimeiset metrovuorot Kalasatamasta

Metro kulkee Kalasatamasta yöllä 7,5 minuutin välein. 

Perjantain ja lauantain 28.-29.6. jälkeisinä öinä:

  • viimeinen metro Kalasatamasta keskustaan lähtee kello 1.19. 
  • viimeinen metro Kalasatamasta itään Vuosaareen lähtee kello 1.40. 

Sunnuntain 30.6. jälkeisenä yönä:

  • viimeinen metro Kalasatamasta keskustaan lähtee kello 0.41 eli noin 50 minuuttia viimeisen esityksen loppumisen jälkeen. 
  • viimeinen metro Kalasatamasta itään Vuosaareen lähtee kello 1.02.

Viimeinen metro Kalasatamasta Myllypuroon lähtee kaikkina öinä jo kello 23.40. Myös Espoon suuntaan keskustasta Kampin metroasemalta lähtevä metroliikenne päättyy kaikkina öinä jo kello 23.44.

Helsingin yliopiston ja Kampin välillä ei ole metroliikennettä. Helsingin yliopiston asemalta on Kamppiin noin kilometrin kävelymatka ja asemien välillä kulkevat myös ratikat 9 ja 9B. Löydät oikean reitin Reittioppaalla. Asemien välinen kävelyreitti on opastettu myös punaisilla kylteillä, joita voit seurata perille asti. 

HSL suosittelee metroliikennettä Tuskaan meneville ja sieltä poistuville. Yöllä Tuskan päätyttyä käytössäsi ovat kuitenkin metron lisäksi myös useat keskustan ja Itä-Helsingin välillä Sörnäisten rantatietä ja Itäväylää ajavat yöbussit. 

Näiden bussien pysäkeille kulku on yöllä käytössä festivaalialueen vieressä REDI:n hisseillä Kalasatamankadulta eli REDI:n keskellä olevalta kadulta.

Katso myös HSL:n karttaohje yöbussien pysäkeille vievistä reiteistä.

Näin ostat HSL:n matkalipun

Festivaalialue Suvilahti sijaitsee A-vyöhykkeellä. Jos liikut Helsingin keskustan ja Tuskan välillä, sinulle riittävät matkalippuun vyöhykkeet AB. Helsinki-Vantaan lentoasema on C-vyöhykkeellä.

Saat matkalipun suoraan kännykkääsi lataamalla HSL-sovelluksen (LInkki HSL -sovellukseen). Samalla HSL:n lipulla voit matkustaa Tuskan lisäksi kaikilla alueen metroilla, lähijunilla, busseilla, ratikoilla sekä Suomenlinnan ja Kruunuvuoren lautoilla.

Metroasemilla käytössäsi on myös lippuautomaatteja ja HSL:n lippuja voit ostaa myös R-kioskeista ja S-ryhmän myymälöistä.